Ammande supermodell

Hon har gjort det igen. Den australienska supermodellen Miranda Kerr har lagt ut ett foto på sig själv ammandes. Snart är spekulationerna igång. Är hon ute efter en anledning att få visa lite av sina bröst? Eller kan det vara så att hon ammar för att hon vill gå ned i vikt snabbt efter förlossningen?

Själv gissar jag att Miranda ammar för att det är det överlägset bästa sättet att ge sitt barn mat, närhet och kärlek. Det är knappast exhibitionism eller ortorexi som får kvinnor att amma sina barn.

Amningsinformation och broschyrer från Socialstyrelsen i all ära. För unga kvinnor som kommer att vara unga mammor om några år så tror jag att bilderna på Miranda som ammar kommer att betyda mycket för deras motivation att amma. Den senaste bilden på Miranda, som lett till så mycket rabalder, hittar ni här. Inte var väl den så avklädd?

2 kommentarer till “Ammande supermodell”

  1. Frida

    Hejsan! Vilken bra blogg, jätteintressant läsning på ett välskrivet och enkelt sätt. Tack! Jag har en fråga; undrar om ni skulle kunna utveckla kunskapen om att introducera gluten till spädbarn. Min dotter är 3, 5 månader och har mor- och farföräldrar samt faster och morbror med glutenintolerans- dvs stor sannolikhet för anlag. Vi har fått lära oss att vi ska introducera gluten långsamt under amning. Problemet är att då hon föddes tillväxthämmad och dessutom inte kunde suga ordentligt har hon hela tiden tillmatats på barnläkares och sedan BVCs ordination. Trots att vi kämpat med amningen får hon nu bara i sig kanske 1 femte till fjärdedel via amning, resten Babysemp. Hur introducerar man gluten då? Är den lilla mängden bröstmjölk ändå ett skydd? I så fall bör vi kanske börja med tex barngröt redan nu så smått (eftersom amningen ständigt minskar- ju mindre hon äter, desto mindre mjölk osv)? Eller om det inte är ett skydd, bör vi då göra tvärtom, vänta med gluten länge? Detta saknar tyvärr BVC kunskap om, och alla rekommendationer om kost för spädbarn utgår alltid ifrån helammade barn. Vi som inte har kunnat helamma våra bebisar har svårt att hitta information. Har ni kunskap om detta vore det fantastiskt att få ta del av!