Författare

Dessa skribenter bidrar till denna blogg!

Om du vill läsa bara en av författarna – klicka på namnet.

Anna-Karin Edstedt Bonamy

Anna-Karin Edstedt Bonamy

Barnläkare. Upptagen trebarnsmor. Certifierad amningskonsult. 37 år. Forskare.Vill att alla barn ska få en bättre start i livet. Engagerar mig därför i Lilla barnets fond. Skriver om föräldraskap, oro, mat, sjukdom och en hel del annat.

Dr AT

Dr AT

Ung läkare i södra Sverige med siktet inställt på barnmedicin. För närvarande AT (allmäntjänstgöring) på ett mindre sjukhus. Jag forskar på barn med komplexa hjärtmissbildningar, just nu mest på kvällar, helger och när tillfälle ges. Jag väljer att vara anonym eftersom världen är otroligt liten och jag träffar ett stort antal patienter varje dag.

Gästskribenter

Gästskribenter

Då och då kommer vi att bjuda in gästbloggare. Unga eller äldre barnläkare eller andra personer som har något att berätta. Deras inlägg kommer ni att kunna läsa under Gästskribenter.

Jonas Ludvigsson

Jonas Ludvigsson

Barnläkare i Örebro som gillar att skriva. Främsta forskningsintresset är glutenintolerans, men jag forskar också kring nyfödda och amning. På fritiden plockar jag lego, dammsuger, diskar och försöker vara fotbollstränare. När jag får en stund över läser jag gärna tidningen, promenerar, pratar sport och politik, eller spelar gitarr.
http://ki.se/forskning/jonasfludvigsson

Stefan Johansson

Stefan Johansson

Barnläkare. Vill att nyfödda barn ska ha det bra. Skriver på Första läkarboken. Gillar Lilla barnets fond. Twittrar på @johansson247.

Magnus Domellöf

Magnus Domellöf

46-årig barnläkare och neonatolog i Umeå. Kombinerar kliniskt jobb med forskning och undervisning som lektor vid Umeå Universitet. Det kliniska jobbet innebär många jourer och även flygtransporter av sjuka, nyfödda barn i hela Norrland. På universitetet leder jag en forskargrupp som studerar vilken roll den tidiga nutritionen spelar för barnens senare hälsa. Jag har en underbar hustru och två fantastiska söner som är 14 och 16 år gamla. Mitt största fritidsintresse är musik - jag spelar piano i bandet Four Day Weekend. Det finns många aspekter av nyföddhetsvården där det behövs mer forskning och det finns så mycket mer vi kan göra för att förebygga och behandla sjukdomar hos nyfödda. Därför har jag engagerat mej i Lilla Barnets Fond.