En kommentar till “Har ministrarna överreagerat…?”

  1. Anna-Karin Edstedt Bonamy

    Telefonsamtalet mitt i middagsförberedelserna handlar om vaccinet:

    -Min kompis ska inte vaccinera sig. Hennes föräldrar är läkare och de vill inte att hon ska ta vaccinet. Nu vet inte jag hur jag ska göra, men mamma och pappa vill att jag ska ta sprutan. I morgon måste jag lämna in blanketten till skolan. Vad tycker du? undrar den tonåriga släktingen.

    Ja, vad ska jag tycka? Naturligtvis vet inte jag bättre än de experter som arbetar hela dagarna med just detta. Säger de att vi ska vaccineras känns det som om jag måste ha väldigt torrt på fötterna för att tycka något annat. Och den andra vågen- den är nog minst lika otäck som i tsunamisammanhang, om den kommer. Så låt oss ta vaccinet och hjälpa till att stoppa andra vågen!
    /Anna-Karin Edstedt Bonamy, barnläkare, Stockholm