Barnfilm som skräms

Jag är emot illegal nedladdning av filmer. Det är inte så konstigt. Jag har skrivit flera böcker och vet vilket slit det är att ”producera” något. Man kan ha synpunkter på vilka ekonomiska marginaler ett filmbolag har, men är man missnöjd kan man alltid låta bli att köpa en viss film. Få människor skulle stjäla en BMW med motiveringen att handlarna tar ut alldeles för mycket för den. Själv köpte jag en citroen istället.

Svenska antipiratbyrån vill få svenskarna att inte ladda ned film illegalt. Det är ett budskap sympatiserar jag med. Men sättet de framför detta på gör mig arg!

Nyligen köpte jag en DVD med filmen ”Ice-Age 3″ till mina barn. I helgen såg vi filmen. Och jag var chockad….
Allra först, utan möjlighet att hoppa över eller spela förbi, visade antipiratbyrån en trailer/intro som innehöll vapen, mord (?), och våld i överflöd. En filmsnutt uppenbart riktad till vuxna, men i en film som barn ska se.
Min sexåring sade: -Pappa, jag tycker att det är otäckt

Det kan jag förstå. Idag skrev jag brev till svenska antipiratbyrån för att få ett svar: När tänker de barnanpassa sina ”varningstrailers” eller helt ta bort dem på barnfilmer? Fortsättning följer.

Jonas Ludvigsson