3 kommentarer till “”Vill du komma till himlen?””

 1. Amatörtyckaren

  Bra skrivet, men hur är det nu med alvedon/ipren i samband med vaccinationer (rent generellt – alltså inte bara influensavaccin)? Tycker mig ha hört någonstans i mediebruset – tror att det var på radion för någon månad sedan- att det är negativt att rekommendera alvedon i samband med vaccinationer, man uppnår tydligen inte samma effekt med vaccinet om inte kroppen får genomgå sin ”egen” reaktion på vaccinet. Kanske bättre att vänta med alvedon tills man vet att det verkligen behövs (dvs efter vaccinet)? Någon som vet mer och/eller har mer fakta får gärna kommentera eller bemöta just detta påstående.

 2. Lisa

  Jag kan inte hitta någon vetenskap bakom detta detta påstående (någon annan som gjort?). Sen kan man fråga sig om alla som tar Alvedon som febernedsättande får sänkt immunförsvar..? (Eftersom att det borde vara detta som händer om man får en mindre uttalad reaktion på vaccinet). Kroppen läker fortare då man mår bra och om Alvedon ger lindring så varför inte….
  När man talar om barn så kan det vara positivt att ge Alvedon för att förhindra smärta och ev feber för att de inför nästa vaccination ska ha ett bättre minne av föregående tillfälle.

 3. Nattjouren

  Det ligger något i det Amatörtyckaren säger.
  I tidningen Lancet (en av världens mest aktade vetenskapl tidningar) fanns nyligen en artikel, där resultaten talar för att febernedsättande före vaccination ger ett sämre immunologiskt skydd.
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(09)61208-3/abstract

  Därmed inte sagt att man ska behandla feber som uppkommer efter vaccination och om barnet blir påverkat av febern så det t ex inte äter och dricker. I ett sådant fall väger korttidsvinsterna med feberstillning tyngre.